Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Балога: Проблеми у парламентській коаліції породжені самою коаліцією, без чиєїсь сторонньої допомоги


Так на звинувачення міністра внутрішніх справ Юрія Луценка відреагував голова президентського Секретаріату. Віктор Балога категорично відкинув закиди на адресу Президента в намірах зруйнувати демократичну більшість у Верховній Раді і нагадав про значні особисті зусилля, які свого часу Глава держави доклав для об’єднання демократичних сил перед позачерговими парламентськими виборами.


Так на звинувачення міністра внутрішніх справ Юрія Луценка відреагував голова президентського Секретаріату.

Віктор Балога категорично відкинув закиди на адресу Президента в намірах зруйнувати демократичну більшість у Верховній Раді і нагадав про значні особисті зусилля, які свого часу Глава держави доклав для об’єднання демократичних сил перед позачерговими парламентськими виборами.

Глава Секретаріату також спростував заяву голови МВС про існування так званого «плану Балоги – Колесникова» щодо переформатування парламентської коаліції.

Сьогодні Юрій Луценко заявив, що в Україні відбувається політичний переворот, спрямований на повернення «кучмізму».


«Сьогодні в нас на очах відбувається явний політичний переворот. Я не для того був польовим командиром Майдану і не для того ризикував на посаді міністра внутрішніх справ у 2005 і 2006 році, щоб сьогодні мною обраний Президент нищив демократичні сили і ту перспективу, яку ми спільно виборювали в ході своєї політичної діяльності. Я не хочу, щоб колишній есдек Балога повертав руками Ющенка країну в «кучмізм» взірця 2004 року», – заявив міністр.

Він звинуватив главу Секретаріату Президента Віктора Балогу та одного з лідерів Партії регіонів Бориса Колесникова у змові, спрямованій на розвал демократичної коаліції.

«Очевидним і доконаним став факт того, що Президент Ющенко підтримує план Балоги-Колесникова з розвалу обраної народом демократичної коаліції… Я знаю про те, що розробляються плани неправового захоплення міністерства через спеціально призначеного виконувача обов’язків. Я знаю, що готуються до цього, зокрема, силовий сценарій», – зазначив міністр.

Луценко заявив, що його готуються силою усунути з посади голови Міністерства внутрішніх справ.

За його словами, він не має наміру сам іти з посади міністра, а законно його може звільнити тільки парламент за поданням прем’єр-міністра.

Учора Генеральна прокуратура перекваліфікувала справу щодо інциденту між Юрієм Луценком і Леонідом Черновецьким із «завдання тілесних ушкоджень» на «посадовий злочин».

Ідеться про бійку, яка сталася між міністром внутрішніх справ і мером Києва в середині січня після засідання Ради національної безпеки і оборони.

Матеріали до теми:

• Із «любих друзів» в опоненти. Справа Луценка набирає обертів • Віктор Балога: Кримiнальнi справи стосовно Луценка та Жванiї не мають полiтичного підґрунтя
XS
SM
MD
LG